Sønderbro har fået brandkadetter

I starten af skoleåret fik Sønderbro et godt tilbud: Københavns Brandvæsen ville uddanne og træne 5 frivillige elever i et tre-måneders forløb under ungdomskorpset, hvor de har fået lært brandslukning af forskellige typer brande, sikkerhed og førstehjælp.
Mandag d. 23. februar 2015 var der opvisning og dimission samt efterfølgende reception og tale af en VIP indenfor brandvæsenet (Overborgmester Frank Jensen var desværre forhindret). Blandt dimittenderne var der elever fra Blågård, Bispebjerg og Sønderbro og ud af vores 5 elever bestod de 4 elever med glans, mens en enkelt ikke helt kunne gennemføre. Sønderbro Skoles brandkadetter er Eva, Hodan, Nada og Emil.
Alle vores elever har fået tilbudt job på brandstationer her bagefter, hvor de skal hjælpe til og hygge sig med nogle af hverdagens sande helte.

O.u på Glyptoteket

0.u har været på Glyptoteket. En fantastisk spændende oplevelse. Vi blev vist rundt i den Ægyptiske samling og fik konstateret at mumierne heldigvis ikke var farlige, og at der ikke var nogen zombier.
Bagefter tegnede vi Vandmoderen og andre figurer i vinterhaven.
Der var tid til fordybelse og indlevelse.

Snoren klippet til ”Indskolingshuset”

Så kom dagen, hvor ”Indskolingshuset” blev indviet. Indskolingshuset blev tidligere kaldt "Bondegården". Bl. a. er 0.v flyttet ind i nyt dejligt lokale tæt på de andre to 0. klasser. De mange fremmødte hørte åbningstale, skolens sang blev sunget til guitarspil, snoren blev klippet, og så var der morgenmad i klasserne.

0.u på Den blå planet

0.u på Den Blå Planet
Vi havde en fantastisk sjov og lærerig tur til Planeten.
Vi så fodring af de nye havoddere. Nååååå....hvor var de søde, og STORE!
Vores egen klassemaskot Havodderen Hodder var selvfølgelig med, så han kunne hilse på familien.
Der var god tid til at gå rundt i grupper før vi skulle have undervisning i skolestuen.
Emnet her var "Skjulte skabninger", vi rørte ved fisk og så de skiftede farve på forskellig havbund.

Skolehaver 3. årgang

3. klasserne har været ovre i Prags Haver, hvor vi har gravet en masse planter op, kørt dem over på skolen og derefter plantet dem igen…i vores egne nye skolehaver! Fra foråret bliver der en masse spændende arbejde med at forspire, plante og til sidst høste. Vi glæder os til at komme i gang.

http://www.miljopunkt-amager.dk/nyheder?show=wxq (link til nyhedsbrev fra Miljøpunkt Amager)

Det flyvende æg

6.v fik stillet opgaven at kaste et æg med de få redskaber, de fik udleveret, så ægget lander uskadt på gulvet. Opgaven satte virkelig deres samarbejdsevner og deres kreativitet på prøve! Grupperne løste dette problem på mange forskellige måder. Det lykkedes for nogle af grupperne.

Motionsdag 2014

Igen i 2014 blev Motionsdagen på Volden en fin dag. Elever og lærere løb omkranset af de smukke efterårsfarver på Volden. Mange fik løbet rigtig mange kilometer. Efter løbet blev skolens fødselsdag fejret med luftfoto af alle på græsset, skolens sang, kagemænd, æbler og juice.

Quasi Teater

Teater flytter ind på folkeskole

Den musisk-kreative profilskole i København, Sønderbro Skole på Amager, er i foråret 2014 blevet lykkeligt forlovet med det turnerende musikteater QUASI teater. Teatret har forvandlet skolens Samlingssal i kælderen til teatersal og prøvesal. Ved siden af salen er der lager til turneforestillinger og teknisk udstyr. Mod brug af lokalerne skal teatret invitere skolens elever ind til forestillinger som testpublikum eller til workshops.

Læs hele pressemeddelelsen: http://quasiteater.dk/quasi-teater/husteater-pa-sonderbro-skole.html

Sønderbro Skole - Profilskole

Når vi siger ’musisk-kreativ skole’ mener vi, at det at integrere den musiske-kreative dimension i folkeskolens hele dagligdag er at give rum for begejstringen, holdningsdannelsen og fordybelsen såvel hos undervisere som børnene – i hvilket som helst fag, i en hvilken som helst sammenhæng. At tænke i udfoldelse og helheder.

Fra skolens sang:

"Blive til noget mere – vise verden, hvem vi er"

Indlejret objekt

Teaterbutikken

8. klasse har været i Teaterbutikken. Det kom der en lille video ud af. Se den herover. "Ich bin ein Berliner"

3. v på Fabrikken

Før vinterferien var vi på besøg på Fabrikken, hvor børnene lavede perleplader. Perlepladerne skal pynte på plakaterne med vores klasseregler