Nu på forsiden...

Som nævnt i en anden nyhed her på Skoleporten tog Sønderbro Skole hul på et nyt skoleår mandag d. 10. august med besøg af Børne- og unge borgmester Pia Allerslev.

Nyheden landede også på redaktionen hos Lokalavisen på Amager - og Sønderbro Skole tog forsiden.

Læs artiklen her:

http://amagerlokalavis.dk/2015/08/skoleborgmesteren-sagde-velkommen/

 

Flot placering til Sønderbro Skole

Søndagsavisen har i samarbejde med den liberale tænketank CEPOS udgivet en samlet liste over alle skoler i landet fordelt på hver enkelt kommune.

Listen viser hvor dygtige skolerne er til at løfte elevernes faglige niveau over det, som man ville forvente af skolen ud fra sammensætningen af elever, forældrenes økonomiske og uddannelsesmæssige baggrund og talrige andre faktorer.

Se Sønderbro Skoles flotte placering på listen: Scroll ned til Københavns Kommune i højre kolonne.

http://sondagsavisen.dk/familien/2015-08-22-se-hele-listen-her-er-danmarks-bedste-og-vaerste-skole/

Endelig.....

Endelig kom den! 0. klassernes første skoledag!

O. klasserne mødte onsdag op til deres første skoledag. Der var mange sommerfugle i maverne, og forældrene blev holdt fast i hånden. Skoleleder Rasmus Bonde og 0. klasse teamet tog pænt imod. Rasmus bød velkommen og fortalte lidt om hvad der ventede. Efter modtagelse i salen gik klasserne til deres lokaler, og forældrene blev budt på kaffe, mens eleverne modtog de første informationer fra de voksne. Der blev også taget klassebilleder. Se billeder fra dagen her på siden>Aktiviteter>Skolens Fotoalbum>0. kl. 2015/16

Skoleborgmesteren sagde velkommen

Så fik vi taget hul på et nyt skoleår på Sønderbro Skole. Alle elever mødte kl. 8.00, og allerede kl. 9 havde vi skoleårets første fællessamling i salen. Skoleleder Rasmus Bonde bød eleverne velkommen og kunne med glæde konstatere, at flere elever - udover at slappe af og holde fri - havde læst bøger i ferien. I dagens anledning havde skolen besøg af skoleborgmester Pia Allerslev, som ligeledes bød velkommen tilbage til et nyt skoleår med nye kammerater, nye klassetrin og nye bøger. Derefter sang alle skolens elever flot "Hvem vi er" for skoleborgmesteren.

Kommende skolestartere

Mandag d. 15. juni var de kommende skolestartere og deres forældre til et arrangement på skolen.
Imens de kommende elever drak juice og spiste frugt, fortalte vi fra skolens side lidt om, hvad de kommende elever og deres forældre kan forvente sig af skolestarten på Sønderbro Skole. Blandt andet om venskaber, ugens gang, det faglige indhold og hvilke fordele den sene klassedannelse giver eleverne og klassedynamikken. 
Bagefter var der stjerneløb i skolegården, hvor både børn og forældre engageret kastede sig ud i stjerneløbets opgaver.
Hvis man ikke havde mulighed for at deltage er man velkommen til at kontakte skolen for yderligere information.
Fra skolens side glæder vi os meget til at modtage de nye elever og ikke mindst til samarbejdet med forældrene.

Sidste skoledag for 9. klasserne

Så blev det atter sidste skoledag for 9. klasserne. Dagen startede med morgenmad for elever og lærere i klasserne. Derefter den traditionelle afslutning på scenen med efterfølgende karamelkastning. På græsset var det tid til flere karameller og masser af vand til store og små. En fin dag hvor alle regler blev fulgt til punkt og prikke af afgangseleverne.

Dimission 2015

Onsdag aften fløj Sønderbro Skoles ældste elever fra reden og ud i livet. Den smukke dimissionsaften blev afholdt.  

Eleverne fik overrakt deres eksamensbeviser, som de gennem 10 års skolegang har gjort sig fortjent til, der blev holdt taler, og der blev underholdt med musik og sang.

Dimissionsaftenen er altid en festaften, fyldt med glæde og vemod. Glæde fordi et kapitel er afsluttet, vemod fordi der tages afsked.

Skolernes sangdag 2015

Traditionen tro afholdt vi Skolernes Sangdag fredag før påske. Alle elever fra 0.-9. klasse var samlet i salen, denne gang sammen med eleverne fra Lergravsparken Skole. Der der blev sunget igennem på de 8 fællessange. Til sidst sang vi den til lejligheden digtede fællessang, hvor hver klasse have skrevet sit eget vers. DR havde sendt fotograf Lars E. Andreasen ud for at tage billeder af eleverne.

Gallafest 2015

En herlig fest for udskolingen. Spisning for 9. klasserne med betjening af lærerne. The Long Walk op af den røde løber samt fotografering af klasserne, partnere, vennebilleder m.fl. Og derudover blev der virkelig gået til den på dansegulvet. En dejlig aften med lutter positive og glade elever og lærere. Vi glæder os allerede til næste år, hvor 6.klasserne skal op til de unge voksne i udskolingen.

Sønderbro Skole - Profilskole

Når vi siger ’musisk-kreativ skole’ mener vi, at det at integrere den musiske-kreative dimension i folkeskolens hele dagligdag er at give rum for begejstringen, holdningsdannelsen og fordybelsen såvel hos undervisere som børnene – i hvilket som helst fag, i en hvilken som helst sammenhæng. At tænke i udfoldelse og helheder.

Fra skolens sang:

"Blive til noget mere – vise verden, hvem vi er"

Ny skoleleder 1. juni 2015

                                                    Kære alle

 

Først og fremmest vil jeg takke for en fin modtagelse i min første uge som skoleleder på Sønderbro Skole. Elever, forældre og medarbejdere har alle bidraget til at modtage mig på fin vis. Det har bekræftet mig i, at Sønderbro Skole er et godt sted at være, og at vores skole rummer et stort potentiale.

 

Jeg hedder Rasmus Bonde og er 41 år. Jeg bor på Nørrebro med min datter og kæreste.

 

Jeg er uddannet folkeskolelærer og har siden 2007 arbejdet med ledelse i forskellige funktioner på henholdsvis Vesterbro Ny Skole og Bellahøj Skole i Københavns Kommune. Senest har jeg fungeret som skoleleder på Egebjergskolen i Ballerup Kommune.

 

Jeg glæder mig til at lære alle omkring Sønderbro Skole bedre at kende, og til at vi sammen arbejder hen i mod, at gøre skolen til hele områdets skole.

 

De bedste hilsner

Rasmus Bonde

Tekst

Tekst