Skolernes sangdag

Traditionen tro afholdt vi Skolernes Sangdag fredag før påske. Alle elever fra 0.-9. klasse var samlet i salen, denne gang sammen med eleverne fra Lergravsparken Skole. Der der blev sunget igennem på de 8 fællessange. Til sidst sang vi den til lejligheden digtede fællessang, hvor hver klasse have skrevet sit eget vers. DR havde sendt fotograf Lars E. Andreasen ud for at tage billeder af eleverne.

7. klasse i Uggerløse Skov SSP

Så fik 7.klasserne endelig den tur som af forskellige årsager blev aflyst for dem i 6. klasse. Og det var en stor succes, hvor der blev prøvet kræfter med SSPs udfordringer og kæmpet så det var en lyst. Skoven genlød af latter og overalt var der store smil på elevernes læber... herligt herligt. Et godt arrangement af SSP.

Regnbuefisken

Et brag af en forestilling opført af Team 0.
0. klasserne opførte "Regnbuefisken" for et stort publikum og fik stående ovationer. Vi startede med at læse bogen, som dialogisk læsning i klasserne. Derefter arbejdede vi i hold ud fra bogen i tre uger, på kryds og tværs. Vi har arbejdet i værksteder, hvor vi har øvet numrene og haft workshops med forældre. Det er en sjov og udviklende måde at lære på. Vi ser nu børnenes udbytte på flere måder både i undervisningen, i klassens egen tid og i frikvarterene.

Gallafest 2015

En herlig fest for udskolingen. Spisning for 9. klasserne med betjening af lærerne. The Long Walk op af den røde løber samt fotografering af klasserne, partnere, vennebilleder m.fl. Og derudover blev der virkelig gået til den på dansegulvet. En dejlig aften med lutter positive og glade elever og lærere. Vi glæder os allerede til næste år, hvor 6.klasserne skal op til de unge voksne i udskolingen.

3. kl. i Botanisk Have

Onsdag den 6/5 var 3. klasserne på besøg i Botanisk Have. Vi skulle på skift arbejde i værksteder og på fuglejagt. Eleverne blev udstyret med kikkerter og et ark med de 25 mest almindelige fugle, som kan ses i byen, og så gik jagten gennem parken for at krydse så mange af som muligt. På vejen så vi både skildpadder og egern.
I værkstederne skulle børnene lave urtepotter af aviser. Det havde vi gjort tidligere på skolen, så de var helt på hjemmebane. Så skulle der plantes stiklinger fra Væddeløber og Tradescantia. Der var også mulighed for at lave "et insekthotel" af bambus og grene og at iagttage blomster med en lup og derefter tegne/male dem.

Sønderbro har fået brandkadetter

I starten af skoleåret fik Sønderbro et godt tilbud: Københavns Brandvæsen ville uddanne og træne 5 frivillige elever i et tre-måneders forløb under ungdomskorpset, hvor de har fået lært brandslukning af forskellige typer brande, sikkerhed og førstehjælp.
Mandag d. 23. februar 2015 var der opvisning og dimission samt efterfølgende reception og tale af en VIP indenfor brandvæsenet (Overborgmester Frank Jensen var desværre forhindret). Blandt dimittenderne var der elever fra Blågård, Bispebjerg og Sønderbro og ud af vores 5 elever bestod de 4 elever med glans, mens en enkelt ikke helt kunne gennemføre. Sønderbro Skoles brandkadetter er Eva, Hodan, Nada og Emil.
Alle vores elever har fået tilbudt job på brandstationer her bagefter, hvor de skal hjælpe til og hygge sig med nogle af hverdagens sande helte.

0.u på Frida Kahlo workshop i Børnekulturhuset

Nogen gange er det godt, at man kaster sig ud i noget, man ikke ved så meget om. Det gjorde vi i dag.

Workshoppen om Frida Kahlo var vildt spændende, og børnene var på. De lyttede til hendes livshistorie, derefter tegnede og malede de, det blev de mest fantastiske portrætter af Frida Kahlo.

Portrætterne udstilles på skolebiblioteket. Kig forbi.

0.u på Den blå planet

0.u på Den Blå Planet
Vi havde en fantastisk sjov og lærerig tur til Planeten.
Vi så fodring af de nye havoddere. Nååååå....hvor var de søde, og STORE!
Vores egen klassemaskot Havodderen Hodder var selvfølgelig med, så han kunne hilse på familien.
Der var god tid til at gå rundt i grupper før vi skulle have undervisning i skolestuen.
Emnet her var "Skjulte skabninger", vi rørte ved fisk og så de skiftede farve på forskellig havbund.

O.v på Glyptoteket

0.u har været på Glyptoteket. En fantastisk spændende oplevelse. Vi blev vist rundt i den Ægyptiske samling og fik konstateret at mumierne heldigvis ikke var farlige, og at der ikke var nogen zombier.
Bagefter tegnede vi Vandmoderen og andre figurer i vinterhaven.
Der var tid til fordybelse og indlevelse.

Skolehaver 3. årgang

3. klasserne har været ovre i Prags Haver, hvor vi har gravet en masse planter op, kørt dem over på skolen og derefter plantet dem igen…i vores egne nye skolehaver! Fra foråret bliver der en masse spændende arbejde med at forspire, plante og til sidst høste. Vi glæder os til at komme i gang.

http://www.miljopunkt-amager.dk/nyheder?show=wxq (link til nyhedsbrev fra Miljøpunkt Amager)

Sønderbro Skole - Profilskole

Når vi siger ’musisk-kreativ skole’ mener vi, at det at integrere den musiske-kreative dimension i folkeskolens hele dagligdag er at give rum for begejstringen, holdningsdannelsen og fordybelsen såvel hos undervisere som børnene – i hvilket som helst fag, i en hvilken som helst sammenhæng. At tænke i udfoldelse og helheder.

Fra skolens sang:

"Blive til noget mere – vise verden, hvem vi er"