Sommerferiebrev

Kære elever og forældre

Med denne hilsen ønskes I en god sommer.

Vi ses igen mandag d. 10. august kl. 8.00 til en almindelig skoledag, 0. klasse møder onsdag d. 12. august kl. 9.00-11.00.

Skoleskemaerne kan ses på skoleintra fra tirsdag d. 30. juni.

Jeg vil indledningsvis takke alle for en god modtagelse af undertegnede på Sønderbro Skole. Sønderbro Skole er et dejligt sted med en helt særlig ånd, som man straks mærker når man træder ind af døren.

På Sønderbro Skole går vi et spændende skoleår i møde. Jeg er personligt meget spændt på, sådan rigtigt at komme i gang med hverdagen sammen med elever, forældre og medarbejdere.

Læs hele Sommerferiebrevet her!

Dimission 2015

Onsdag aften fløj Sønderbro Skoles ældste elever fra reden og ud i livet. Den smukke dimissionsaften blev afholdt.  

Eleverne fik overrakt deres eksamensbeviser, som de gennem 10 års skolegang har gjort sig fortjent til, der blev holdt taler, og der blev underholdt med musik og sang.

Dimissionsaftenen er altid en festaften, fyldt med glæde og vemod. Glæde fordi et kapitel er afsluttet, vemod fordi der tages afsked.

Kommende skolestartere

Mandag d. 15. juni var de kommende skolestartere og deres forældre til et arrangement på skolen.
Imens de kommende elever drak juice og spiste frugt, fortalte vi fra skolens side lidt om, hvad de kommende elever og deres forældre kan forvente sig af skolestarten på Sønderbro Skole. Blandt andet om venskaber, ugens gang, det faglige indhold og hvilke fordele den sene klassedannelse giver eleverne og klassedynamikken. 
Bagefter var der stjerneløb i skolegården, hvor både børn og forældre engageret kastede sig ud i stjerneløbets opgaver.
Hvis man ikke havde mulighed for at deltage er man velkommen til at kontakte skolen for yderligere information.
Fra skolens side glæder vi os meget til at modtage de nye elever og ikke mindst til samarbejdet med forældrene.

Skolernes sangdag 2015

Traditionen tro afholdt vi Skolernes Sangdag fredag før påske. Alle elever fra 0.-9. klasse var samlet i salen, denne gang sammen med eleverne fra Lergravsparken Skole. Der der blev sunget igennem på de 8 fællessange. Til sidst sang vi den til lejligheden digtede fællessang, hvor hver klasse have skrevet sit eget vers. DR havde sendt fotograf Lars E. Andreasen ud for at tage billeder af eleverne.

Sidste skoledag for 9. klasserne

Så blev det atter sidste skoledag for 9. klasserne. Dagen startede med morgenmad for elever og lærere i klasserne. Derefter den traditionelle afslutning på scenen med efterfølgende karamelkastning. På græsset var det tid til flere karameller og masser af vand til store og små. En fin dag hvor alle regler blev fulgt til punkt og prikke af afgangseleverne.

7. klasse i Uggerløse Skov SSP

 

Så fik 7.klasserne endelig den tur som af forskellige årsager blev aflyst for dem i 6. klasse. Og det var en stor succes, hvor der blev prøvet kræfter med SSPs udfordringer og kæmpet så det var en lyst. Skoven genlød af latter og overalt var der store smil på elevernes læber... herligt herligt. Et godt arrangement af SSP.

Regnbuefisken

Et brag af en forestilling opført af Team 0.
0. klasserne opførte "Regnbuefisken" for et stort publikum og fik stående ovationer. Vi startede med at læse bogen, som dialogisk læsning i klasserne. Derefter arbejdede vi i hold ud fra bogen i tre uger, på kryds og tværs. Vi har arbejdet i værksteder, hvor vi har øvet numrene og haft workshops med forældre. Det er en sjov og udviklende måde at lære på. Vi ser nu børnenes udbytte på flere måder både i undervisningen, i klassens egen tid og i frikvarterene.

Sønderbro har fået brandkadetter

I starten af skoleåret fik Sønderbro et godt tilbud: Københavns Brandvæsen ville uddanne og træne 5 frivillige elever i et tre-måneders forløb under ungdomskorpset, hvor de har fået lært brandslukning af forskellige typer brande, sikkerhed og førstehjælp.
Mandag d. 23. februar 2015 var der opvisning og dimission samt efterfølgende reception og tale af en VIP indenfor brandvæsenet (Overborgmester Frank Jensen var desværre forhindret). Blandt dimittenderne var der elever fra Blågård, Bispebjerg og Sønderbro og ud af vores 5 elever bestod de 4 elever med glans, mens en enkelt ikke helt kunne gennemføre. Sønderbro Skoles brandkadetter er Eva, Hodan, Nada og Emil.
Alle vores elever har fået tilbudt job på brandstationer her bagefter, hvor de skal hjælpe til og hygge sig med nogle af hverdagens sande helte.

Gallafest 2015

En herlig fest for udskolingen. Spisning for 9. klasserne med betjening af lærerne. The Long Walk op af den røde løber samt fotografering af klasserne, partnere, vennebilleder m.fl. Og derudover blev der virkelig gået til den på dansegulvet. En dejlig aften med lutter positive og glade elever og lærere. Vi glæder os allerede til næste år, hvor 6.klasserne skal op til de unge voksne i udskolingen.

O.v på Glyptoteket

0.u har været på Glyptoteket. En fantastisk spændende oplevelse. Vi blev vist rundt i den Ægyptiske samling og fik konstateret at mumierne heldigvis ikke var farlige, og at der ikke var nogen zombier.
Bagefter tegnede vi Vandmoderen og andre figurer i vinterhaven.
Der var tid til fordybelse og indlevelse.

3. kl. i Botanisk Have

Onsdag den 6/5 var 3. klasserne på besøg i Botanisk Have. Vi skulle på skift arbejde i værksteder og på fuglejagt. Eleverne blev udstyret med kikkerter og et ark med de 25 mest almindelige fugle, som kan ses i byen, og så gik jagten gennem parken for at krydse så mange af som muligt. På vejen så vi både skildpadder og egern.
I værkstederne skulle børnene lave urtepotter af aviser. Det havde vi gjort tidligere på skolen, så de var helt på hjemmebane. Så skulle der plantes stiklinger fra Væddeløber og Tradescantia. Der var også mulighed for at lave "et insekthotel" af bambus og grene og at iagttage blomster med en lup og derefter tegne/male dem.

 

Sønderbro Skole - Profilskole

Når vi siger ’musisk-kreativ skole’ mener vi, at det at integrere den musiske-kreative dimension i folkeskolens hele dagligdag er at give rum for begejstringen, holdningsdannelsen og fordybelsen såvel hos undervisere som børnene – i hvilket som helst fag, i en hvilken som helst sammenhæng. At tænke i udfoldelse og helheder.

Fra skolens sang:

"Blive til noget mere – vise verden, hvem vi er"

Ny skoleleder 1. juni 2015

                                                    Kære alle

 

Først og fremmest vil jeg takke for en fin modtagelse i min første uge som skoleleder på Sønderbro Skole. Elever, forældre og medarbejdere har alle bidraget til at modtage mig på fin vis. Det har bekræftet mig i, at Sønderbro Skole er et godt sted at være, og at vores skole rummer et stort potentiale.

 

Jeg hedder Rasmus Bonde og er 41 år. Jeg bor på Nørrebro med min datter og kæreste.

 

Jeg er uddannet folkeskolelærer og har siden 2007 arbejdet med ledelse i forskellige funktioner på henholdsvis Vesterbro Ny Skole og Bellahøj Skole i Københavns Kommune. Senest har jeg fungeret som skoleleder på Egebjergskolen i Ballerup Kommune.

 

Jeg glæder mig til at lære alle omkring Sønderbro Skole bedre at kende, og til at vi sammen arbejder hen i mod, at gøre skolen til hele områdets skole.

 

De bedste hilsner

Rasmus Bonde

Tekst

Tekst