Nyt fra skolen

 

Kære forældre

Hermed seneste nyt fra skolen.

Siden sidst er der sket en masse på Sønderbro skole. Vi har alle nydt vores efterårsferie, indledt med et succesfuldt motionsløb, hvor engagementet og ihærdigheden var stor hos alle.

Læs hele Nyhedsbrevet på linket HER

                      ------------------------

Der er Valg på skolen d. 3 december.

Der er normal skoledag for alle klasser.

 

Musical 2015

 

Der knokles for at gøre skolens musical klar til næste uge 48. Skuespil, sang, kostumer, scenografi, restaurant, presse, dans, lyd og lys samt speciel effekts.

Det hele skal gå op i en højere enhed og være klar til onsdag i næste uge, hvor der er premiere på Cyrano de Bergerac!

Se videoen herover med billeder fra forberedelsen.

Cyrano de Bergerac Musical 2015

Efter 8 dages hårdt arbejde med at gøre musicalen klar - skuespil, skyggespil, sang, kostumer, scenografi, restaurant, presse, dans, lyd og lys samt speciel effekts - ja, så gik det hele op i en højere enhed onsdag til fredag i uge 48. Det blev endnu en fantastisk flot musical med fuldt hus onsdag og torsdag aften, samt flere formiddagsforestillinger for skolens og naboskolernes elever. Restauranten serverede lækker mad før de to aftenforestillinger. Flot arbejde af udskolingens elever og lærere samt gæstelærere.

 

Byfornyelse

 

De to 4 klasser har i øjeblikket et projekt med byfornyelse af græsset ved Prags Boulevard. 4 klasserne har gennem en innovativ og kreativ proces malet deres ideer. 
Billederne blev hængt op på arealet den 13. november. TV-Lorry, lokalavisen samt lokalpolitikere var til stede for at se 4 klassernes forslag til anvendelse af arealet. Ved samme lejlighed blev 2000 blomsterløg lagt i jorden.

Se artiklen fra Amager Bladet HER

Krimispil på Ipad

 

Sønderbro Skole har sammen med spildesignerfirmaet Lucus udviklet et undervisningsspil til engelskundervisningen. Spillet hedder ”Whodunit” og foregår på iPad. I sin enkelthed går det ud på at skabe en mordgåde, som andre efterfølgende skal løse. Onsdag d. 16/9 skulle spillet testes for sidste gang, og derfor havde vi samlet 6.v og 8.v på biblioteket for at prøve spillet af. Eleverne var meget glade for spillet og arbejdede koncentreret med at skabe og løse mordgåder. Vi havde besøg af en konsulent fra undervisningsministeriet, som fulgte meget interesseret med i, hvad eleverne lavede. Og endelig var Amagerbladet også forbi, og de har lavet en flot artikel, som kan ses på Fanebladet ”Presse” øverst på denne side. AmagerBladet 22. september 2015.

Gamle elevers aften

 

Første onsdag i november blev der traditionen tro afholdt ”Gamle elevers aften”. Det blev en herlig, glad og hyggelig aften, hvor vi fik set vore gamle elever. Eleverne hyggede sig med gamle lærere og tidligere klassekammerater, og humøret var højt og smilene brede. Et pænt fremmøde bliver formodentlig endnu større næste år, når det er rygtedes, at traditionen er genoptaget.
 

9. kl. på studietur

 
London calling. I uge 35 gik turen til London for skolens to 9. klasser og deres lærere. Med stor opbakning fra klassernes forældregrupper, fik vi det bedste fundament for at skabe en vidunderlig rejse. En rejse med to formål. Et fagligt og et socialt. En enestående mulighed for alle, for at være sammen på en anden, intens måde - endda i et fremmed land. Og en oplagt mulighed for at få brugt engelskkundskaberne, som skal bruges ved eksamensbordet til sommer. Hver morgen underviste eleverne hinanden i Londons historie og så besøgte vi de steder, som var blevet gennemgået. Tiden gik alt for stærkt og ingen ville hjem. Vi er tilbage i DK nu.. Med mange dejlige minder. Den 9. sep. er de to klasser værter ved et stort aftenarrangement for deres forældre og skolens leder, Rasmus. Alle oplæg bliver på engelsk. Vi er også igang med at lave en Londonfilm, som skal vises for resten af skolen. Vi glæder os. Tak til 9u/v. At rejse er at leve.. Kram fra Allan, Jesper og Dorthe.

Skolernes motionsdag 2015

 

Selvom himlen var overskyet og lidt kølig vind blæste kastanierne ned fra træerne på Volden, så blev motionsdagen igen i år 2015 en stor succes. Eleverne - og flere lærere - løb så de drev af sved og velvære, og smilene var brede. Alle gjorde deres bedste og var stolte af de mange kilometer, de havde løbet. Altid en dag fyldt med smil, godt humør og overskud. Efter løbet blev der motioneret på skolen.
 

Lærerens dag 2015

Mandag d. 5. oktober blev Lærerens dag fejret over hele landet, således også her på Sønderbro skole.

Ved morgensamlingen talte Elisabeth Schroll, som er forælder i skolebestyrelsen. Elisabeth takkede på forældrene og børnenes vegne lærerne for deres altid store og engagerede indsats.

Lærerne fik alle æbler – venligt uddelt af et par af de mindre elever, inden morgensamlingen blev afsluttet med fællessang for lærerne.

Skoleborgmesteren sagde velkommen

Så fik vi taget hul på et nyt skoleår på Sønderbro Skole. Alle elever mødte kl. 8.00, og allerede kl. 9 havde vi skoleårets første fællessamling i salen. Skoleleder Rasmus Bonde bød eleverne velkommen og kunne med glæde konstatere, at flere elever - udover at slappe af og holde fri - havde læst bøger i ferien. I dagens anledning havde skolen besøg af skoleborgmester Pia Allerslev, som ligeledes bød velkommen tilbage til et nyt skoleår med nye kammerater, nye klassetrin og nye bøger. Derefter sang alle skolens elever flot "Hvem vi er" for skoleborgmesteren.

Endelig.....

Endelig kom den! 0. klassernes første skoledag!

O. klasserne mødte onsdag op til deres første skoledag. Der var mange sommerfugle i maverne, og forældrene blev holdt fast i hånden. Skoleleder Rasmus Bonde og 0. klasse teamet tog pænt imod. Rasmus bød velkommen og fortalte lidt om hvad der ventede. Efter modtagelse i salen gik klasserne til deres lokaler, og forældrene blev budt på kaffe, mens eleverne modtog de første informationer fra de voksne. Der blev også taget klassebilleder. Se billeder fra dagen her på siden>Aktiviteter>Skolens Fotoalbum>0. kl. 2015/16

Sønderbro Skole - Profilskole

Når vi siger ’musisk-kreativ skole’ mener vi, at det at integrere den musiske-kreative dimension i folkeskolens hele dagligdag er at give rum for begejstringen, holdningsdannelsen og fordybelsen såvel hos undervisere som børnene – i hvilket som helst fag, i en hvilken som helst sammenhæng. At tænke i udfoldelse og helheder.

Fra skolens sang:

"Blive til noget mere – vise verden, hvem vi er"

Ny skoleleder 1. juni 2015

                                                    Kære alle

 

Først og fremmest vil jeg takke for en fin modtagelse i min første uge som skoleleder på Sønderbro Skole. Elever, forældre og medarbejdere har alle bidraget til at modtage mig på fin vis. Det har bekræftet mig i, at Sønderbro Skole er et godt sted at være, og at vores skole rummer et stort potentiale.

 

Jeg hedder Rasmus Bonde og er 41 år. Jeg bor på Nørrebro med min datter og kæreste.

 

Jeg er uddannet folkeskolelærer og har siden 2007 arbejdet med ledelse i forskellige funktioner på henholdsvis Vesterbro Ny Skole og Bellahøj Skole i Københavns Kommune. Senest har jeg fungeret som skoleleder på Egebjergskolen i Ballerup Kommune.

 

Jeg glæder mig til at lære alle omkring Sønderbro Skole bedre at kende, og til at vi sammen arbejder hen i mod, at gøre skolen til hele områdets skole.

 

De bedste hilsner

Rasmus Bonde