Krimispil på Ipad

 

Sønderbro Skole har sammen med spildesignerfirmaet Lucus udviklet et undervisningsspil til engelskundervisningen. Spillet hedder ”Whodunit” og foregår på iPad. I sin enkelthed går det ud på at skabe en mordgåde, som andre efterfølgende skal løse. Onsdag d. 16/9 skulle spillet testes for sidste gang, og derfor havde vi samlet 6.v og 8.v på biblioteket for at prøve spillet af. Eleverne var meget glade for spillet og arbejdede koncentreret med at skabe og løse mordgåder. Vi havde besøg af en konsulent fra undervisningsministeriet, som fulgte meget interesseret med i, hvad eleverne lavede. Og endelig var Amagerbladet også forbi, og de har lavet en flot artikel, som kan ses på Fanebladet ”Presse” øverst på denne side. AmagerBladet 22. september 2015.

9. kl. på studietur

 
London calling. I uge 35 gik turen til London for skolens to 9. klasser og deres lærere. Med stor opbakning fra klassernes forældregrupper, fik vi det bedste fundament for at skabe en vidunderlig rejse. En rejse med to formål. Et fagligt og et socialt. En enestående mulighed for alle, for at være sammen på en anden, intens måde - endda i et fremmed land. Og en oplagt mulighed for at få brugt engelskkundskaberne, som skal bruges ved eksamensbordet til sommer. Hver morgen underviste eleverne hinanden i Londons historie og så besøgte vi de steder, som var blevet gennemgået. Tiden gik alt for stærkt og ingen ville hjem. Vi er tilbage i DK nu.. Med mange dejlige minder. Den 9. sep. er de to klasser værter ved et stort aftenarrangement for deres forældre og skolens leder, Rasmus. Alle oplæg bliver på engelsk. Vi er også igang med at lave en Londonfilm, som skal vises for resten af skolen. Vi glæder os. Tak til 9u/v. At rejse er at leve.. Kram fra Allan, Jesper og Dorthe.

Skoleborgmesteren sagde velkommen

Så fik vi taget hul på et nyt skoleår på Sønderbro Skole. Alle elever mødte kl. 8.00, og allerede kl. 9 havde vi skoleårets første fællessamling i salen. Skoleleder Rasmus Bonde bød eleverne velkommen og kunne med glæde konstatere, at flere elever - udover at slappe af og holde fri - havde læst bøger i ferien. I dagens anledning havde skolen besøg af skoleborgmester Pia Allerslev, som ligeledes bød velkommen tilbage til et nyt skoleår med nye kammerater, nye klassetrin og nye bøger. Derefter sang alle skolens elever flot "Hvem vi er" for skoleborgmesteren.

Kommende skolestartere

Mandag d. 15. juni var de kommende skolestartere og deres forældre til et arrangement på skolen.
Imens de kommende elever drak juice og spiste frugt, fortalte vi fra skolens side lidt om, hvad de kommende elever og deres forældre kan forvente sig af skolestarten på Sønderbro Skole. Blandt andet om venskaber, ugens gang, det faglige indhold og hvilke fordele den sene klassedannelse giver eleverne og klassedynamikken. 
Bagefter var der stjerneløb i skolegården, hvor både børn og forældre engageret kastede sig ud i stjerneløbets opgaver.
Hvis man ikke havde mulighed for at deltage er man velkommen til at kontakte skolen for yderligere information.
Fra skolens side glæder vi os meget til at modtage de nye elever og ikke mindst til samarbejdet med forældrene.

Endelig.....

Endelig kom den! 0. klassernes første skoledag!

O. klasserne mødte onsdag op til deres første skoledag. Der var mange sommerfugle i maverne, og forældrene blev holdt fast i hånden. Skoleleder Rasmus Bonde og 0. klasse teamet tog pænt imod. Rasmus bød velkommen og fortalte lidt om hvad der ventede. Efter modtagelse i salen gik klasserne til deres lokaler, og forældrene blev budt på kaffe, mens eleverne modtog de første informationer fra de voksne. Der blev også taget klassebilleder. Se billeder fra dagen her på siden>Aktiviteter>Skolens Fotoalbum>0. kl. 2015/16

Sidste skoledag for 9. klasserne

Så blev det atter sidste skoledag for 9. klasserne. Dagen startede med morgenmad for elever og lærere i klasserne. Derefter den traditionelle afslutning på scenen med efterfølgende karamelkastning. På græsset var det tid til flere karameller og masser af vand til store og små. En fin dag hvor alle regler blev fulgt til punkt og prikke af afgangseleverne.

Dimission 2015

Onsdag aften fløj Sønderbro Skoles ældste elever fra reden og ud i livet. Den smukke dimissionsaften blev afholdt.  

Eleverne fik overrakt deres eksamensbeviser, som de gennem 10 års skolegang har gjort sig fortjent til, der blev holdt taler, og der blev underholdt med musik og sang.

Dimissionsaftenen er altid en festaften, fyldt med glæde og vemod. Glæde fordi et kapitel er afsluttet, vemod fordi der tages afsked.

Skolernes sangdag 2015

Traditionen tro afholdt vi Skolernes Sangdag fredag før påske. Alle elever fra 0.-9. klasse var samlet i salen, denne gang sammen med eleverne fra Lergravsparken Skole. Der der blev sunget igennem på de 8 fællessange. Til sidst sang vi den til lejligheden digtede fællessang, hvor hver klasse have skrevet sit eget vers. DR havde sendt fotograf Lars E. Andreasen ud for at tage billeder af eleverne.

Skolepatruljetur 2015

Her er billeder fra årets skolepatruljeuddannelsestur, hvor Michael og Jens fra politiet var sammen med de elever, der tør tage et ansvar og gøre en forskel. En stor tak til alle fra mig, der står i Holmbladsgade om morgenen sammen med skolepatruljen. Bo

Presse

Der er lagt et nyt Faneblad øverst på denne side med navnet Presse. På dette faneblad vil der blive lagt nyheder om Sønderbro Skole fra aviser mv.

 

Sønderbro Skole - Profilskole

Når vi siger ’musisk-kreativ skole’ mener vi, at det at integrere den musiske-kreative dimension i folkeskolens hele dagligdag er at give rum for begejstringen, holdningsdannelsen og fordybelsen såvel hos undervisere som børnene – i hvilket som helst fag, i en hvilken som helst sammenhæng. At tænke i udfoldelse og helheder.

Fra skolens sang:

"Blive til noget mere – vise verden, hvem vi er"

Flot placering til Sønderbro Skole

Søndagsavisen har i samarbejde med den liberale tænketank CEPOS udgivet en samlet liste over alle skoler i landet fordelt på hver enkelt kommune.

Listen viser hvor dygtige skolerne er til at løfte elevernes faglige niveau over det, som man ville forvente af skolen ud fra sammensætningen af elever, forældrenes økonomiske og uddannelsesmæssige baggrund og talrige andre faktorer.

Se Sønderbro Skoles flotte placering på listen: Scroll ned til Københavns Kommune i højre kolonne.

http://sondagsavisen.dk/familien/2015-08-22-se-hele-listen-her-er-danmarks-bedste-og-vaerste-skole/

Ny skoleleder 1. juni 2015

                                                    Kære alle

 

Først og fremmest vil jeg takke for en fin modtagelse i min første uge som skoleleder på Sønderbro Skole. Elever, forældre og medarbejdere har alle bidraget til at modtage mig på fin vis. Det har bekræftet mig i, at Sønderbro Skole er et godt sted at være, og at vores skole rummer et stort potentiale.

 

Jeg hedder Rasmus Bonde og er 41 år. Jeg bor på Nørrebro med min datter og kæreste.

 

Jeg er uddannet folkeskolelærer og har siden 2007 arbejdet med ledelse i forskellige funktioner på henholdsvis Vesterbro Ny Skole og Bellahøj Skole i Københavns Kommune. Senest har jeg fungeret som skoleleder på Egebjergskolen i Ballerup Kommune.

 

Jeg glæder mig til at lære alle omkring Sønderbro Skole bedre at kende, og til at vi sammen arbejder hen i mod, at gøre skolen til hele områdets skole.

 

De bedste hilsner

Rasmus Bonde

Tekst

Tekst